Atıf İçin Kopyala
ERDOĞAN ORHAN İ., ŞENOL DENİZ F. S., DEMİRCİ B., Dvorska M., Smejkal K., Zemlicka M.
TURKISH JOURNAL OF BIOCHEMISTRY-TURK BIYOKIMYA DERGISI, cilt.41, sa.6, ss.403-411, 2016 (SCI-Expanded)
-
Yayın Türü:
Makale / Tam Makale
-
Cilt numarası:
41
Sayı:
6
-
Basım Tarihi:
2016
-
Doi Numarası:
10.1515/tjb-2016-0125
-
Dergi Adı:
TURKISH JOURNAL OF BIOCHEMISTRY-TURK BIYOKIMYA DERGISI
-
Derginin Tarandığı İndeksler:
Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED), Scopus, TR DİZİN (ULAKBİM)
-
Sayfa Sayıları:
ss.403-411
-
Anahtar Kelimeler:
Maclura pomifera, Antioxidant, Osajin, Pomiferin, Macluraxanthone, Essential oil, IN-VITRO, FRUIT, XANTHONES, OSAJIN
-
Lokman Hekim Üniversitesi Adresli:
Hayır
Özet
Objective: The antioxidant potential of various extracts were obtained from the leaf and fruit of Maclura pomifera (Rafin.) Schneider (Moraceae) along with its major isoflavonoids; osajin and pomiferin, their semi-synthetic derivatives; iso-osajin and iso-pomiferin and macluraxanthone, which were assayed.