Publications & Works

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences 20

1. ASSESSMENT OF SUSTAINABLE DIETARY PATTERNS AND ENVIRONMENTAL FOOTPRINTS WITH ARTIFICIAL INTELLIGENCE-SUPPORTED APPROACHES

7. BİLSEL INTERNATIONAL SUMELA SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Trabzon, Turkey, 13 - 14 September 2025, pp.282-283, (Summary Text)

6. Obez Olan ve Olmayan Bireylerde Beslenme Durumu ile Benlik Saygısı Arasındaki İlişki

XIV. KEPAN Kongresi-2025, Antalya, Turkey, 17 - 20 April 2025, pp.526-528, (Summary Text)

7. YAPAY ZEKA İLE BESİN VE BESLENME ÖRÜNTÜLERİNİN HASTALIK RİSKİNE ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

3. BİLSEL INTERNATIONAL KIBYRA SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Burdur, Turkey, 19 - 20 October 2024, pp.137-138, (Summary Text)

8. AN ALTERNATIVE FOOD IN SUSTAINABLE NUTRITION: MICROALGAE

3. BİLSEL INTERNATIONAL KIBYRA SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Burdur, Turkey, 19 - 20 October 2024, pp.135-136, (Summary Text)

9. POTENTIAL EFFECTS OF KRILL OIL IN OSTEOARTHRITIS

1. INTERNATIONAL COLOSSEUM SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, 13-14, OCTOBER, İTALYA, Italy, 13 - 14 October 2024, pp.394-395, (Summary Text)

10. ALERJİK HASTALIKLAR VE BESLENME: BAĞIŞIKLIK SAĞLIĞI İÇİN YAKLAŞIMLAR

1. INTERNATIONAL COLOSSEUM SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, Italy, 13 - 14 October 2024, pp.37-38, (Summary Text)

11. RELATIONSHIP BETWEEN FOOD ADDICTION AND SOME MICRONUTRIENTS IN WOMEN

VII. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Ankara, Turkey, 5 - 06 March 2024, (Summary Text)

12. THE RELATIONSHIP BETWEEN CHILDHOOD TRAUMA AND FOOD CONSUMPTION IN WOMEN

VII. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Ankara, Turkey, 5 - 06 March 2024, (Summary Text)

13. KADINLARDA FİZİKSEL AKTİVİTE DURUMU VE YEME DAVRANIŞI İLİŞKİSİ

2. Uluslarası Topkapı Blimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 21 October 2023, (Summary Text)

14. GENÇ YETİŞKİN KADINLARDA YEMEK YEME HIZI VE YAŞAM KALİTESİ İLİŞKİSİ

2. Uluslarası Topkapı Blimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 21 October 2023, (Summary Text)

15. RELATIONSHIP OF DIETARY HABITS, ATTITUDES AND BEHAVIORS WITH ANTHROPOMETRIC MEASUREMENTS IN ADULT WOMEN

45th ESPEN Congress on Clinical Nutrition & Metabolism, Lyon, France, 11 September 2023, (Summary Text)

16. NON-ALKOLIK YAĞLI KARACIĞER HASTALIĞI OLAN BIREYLERIN AKDENIZ DIYETINE UYUM SKORLARI ILE BIYOKIMYASAL BULGULARININ KORELASYONU

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Turkey, 15 December 2022, pp.1-447, (Summary Text)
Books 11

1. YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ BESLENME PLANLARI

in: SAĞLIK & BİLİM 2025 BESLENME -III-, Dr. Öğr. Üyesi Hatice BAYGUT ve Prof. Dr. Yasemin BEYHAN, Editor, Efe Akademi Yayınevi , Ankara, pp.113-124, 2025

2. Kısa Zincirli Yağ Asitleri Ve Enerji Metabolizması Üzerine Etkisi

in: SAĞLIK & BİLİM 2024: Beslenme-I, Dr. Öğr. Üyesi Hatice BAYGUT,Prof. Dr. Yasemin BEYHAN, Editor, Efe Akademi Yayıncılık, Ankara, pp.109-129, 2024 Creative Commons License

3. YOĞUN BAKIM HASTALARININ BESLENMESİNDE KARBONHİDRAT VE POSA ALIMININ ÖNEMİ

in: Karbonhidratların ve Posanın Sağlıkta, Hastalıklarda ve Bazı Özel Durumlarda Önemi - 2024, MERCANLIGİL SEYİT MEHMET, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.64-70, 2024

4. Yoğun Bakım Hastalarının Beslenmesinde Yağ Alımının Önemi

in: Yağların Sağlıkta, Hastalıklarda ve Bazı Özel Durumlarda Önemi , Prof. Dr. Seyit Mehmet MERCANLIGİL, Editor, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, pp.65-71, 2023 Creative Commons License

5. Parenteral Beslenme

in: Klinik Pediatrik Beslenme 5. Baskı, Doç. Dr. Reci Meseri,Doç. Dr. Özge Küçükerdönmez,Öğr. Gör. Murat Urhan, Editor, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, pp.64-80, 2023

6. DİYABET, PREBİYOTİK VE PROBİYOTİKLER

in: Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.59-79, 2023

7. SİRKADYEN RİTİM VE BESLENME

in: Sağlık ve Bilim-2023: Beslenme-I, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.113-130, 2023

8. DİYET POSASI VE SAĞLIK

in: Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.103-113, 2023

9. EK-A BESLENMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

in: Beslenme ve Tanı İle İlgili Bakım, ELMACIOĞLU,FUNDA DAĞ,AYHAN BESLER,HALİT TANJU, Editor, NOBEL TIP KİTAPEVİ, Ankara, pp.943-972, 2022

10. Sağlıklı Beslenmede Protein Alımının Önemi

in: Proteinlerin Sağlıkta, Hastalıklarda ve Bazı Özel Durumlarda Önemi, MERCANLIGİL,Seyit Mehmet, Editor, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, pp.1-6, 2022 Creative Commons License

11. EK-B BESLENME BAKIM SÜRECİ VE FORMLARI

in: Beslenme ve Tanı İle İlgili Bakım, ELMACIOĞLU,FUNDA DAĞ,AYHAN BESLER,HALİT TANJU, Editor, NOBEL TIP KİTAPEVİ, Ankara, pp.1001-1009, 2022
Metrics

Publication

37

Open Access

3
UN Sustainable Development Goals