SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Acrylamide in heat-treated carbohydrate-rich foods in Turkey
Food Additives and Contaminants: Part B Surveillance
, cilt.17, sa.2, ss.122-128, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Lefkoşa’da Yaşayan Yetişkin Bireylerin Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme Durumlarının Saptanması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.47, sa.2, ss.50-60, 2019 (Hakemli Dergi)
Evaluation of The Hygiene Knowledge Levels of the Personnel Working in The Mass Nutrition Systems
Internatioanal Peer-Reviewed Journal Of Nutrition Research
, cilt.15, sa.15, ss.48-79, 2019 (Hakemli Dergi)
Klinik Beslenmede İmmüno Beslenme
Türkiye Klinikleri
, cilt.2, sa.2, ss.101-105, 2016 (Hakemli Dergi)
Nanoteknolinin Gıdalara Uygulanması ve Sağlık Üzerine Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.42, sa.2, ss.168-174, 2014 (Hakemli Dergi)
Toplu Beslenme Servislerinde Çalışan Personel İçin Geliştirilen Hijyen Eğitim Programının Bilgi Tutum ve Davranışlara Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.47-51, 1999 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
AN IMPORTANT APPROACH İN THE TREATMENT OF OBESİTY: THE DELBOEUF ILLUSİON
4. Uluslararası Topkapı Bilimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 Eylül 2024
EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN SLEEP QUALITY AND DIETARY HABITS IN OBESE INDIVIDUAL
46th ESPEN Congress, Milan, İtalya, 7 - 10 Eylül 2024
THE RELATIONSHIP BETWEEN ANTHROPOMETRIC MEASUREMENTS WITH EATING SPEED AND APPETITE STATUS IN ADULT WOMEN
46th ESPEN Congress, 7 - 10 Eylül 2024
Beslenme ve Diyetetik Uygulamalarında Yeni Bir Çağ: Yapay Zeka
17.EJONS ULUSLARARASI KONGRESİ, Konya, Türkiye, 20 Ağustos 2024
Relationship Between Physical Activity Status And Eatıng Behavior In Women
II. INTERNATIONAL TOPKAPI CONGRESS, 20 - 21 Ekim 2023
RELATIONSHIP OF DIETARY HABITS, ATTITUDES AND BEHAVIORS WITH ANTHROPOMETRIC MEASUREMENTS IN ADULT WOMEN
45th ESPEN Congress on Clinical Nutrition & Metabolism, Lyon, Fransa, 11 Eylül 2023
Evaluation Of Relationships Between Health Anxiety, Coronavirus Anxıety And Healthy Eating Anxiety Among Dietitians Durıng Covid-19
45th ESPEN Congress on Clinical Nutrition&Metabolism 2023, 11 Nisan 2023
Diyetisyenlik Mesleğinin Dünü Bugünü ve Yarını
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu III, Ankara, Türkiye, 1 - 02 Kasım 2019
Toplu Beslenme Hizmetlerinin Obezitenin Önlenmesindeki Etkinliği Nedir? Ne Değildir?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH. Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu II, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Ekim 2018
Benim Adım Etik, Yarat Beni, Kullan Beni, Yaşat Beni: Beslenme ve Diyetetik ’de Etiğe Uyan Nedir? Ne Değildir?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu I, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017
Satın Alma Süreçinde Risk Yönetimi
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015
Sağlıklı Beslenme Konularında Şehir Efsaneleri: Bilgi Kirliliğini Önleme Yolları ve Stratejileri
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.583-584
Diyetisyenlikte Branşlaşma, Toplu Beslenme Sistemleri Diyetisyenliği
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.106-108
Yaşam Kalitesi ve Sağlık
İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali, İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Şubat 2012
Besin Güvenliğinde HACCP/ISO22000 Yaklaşımı
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Haziran 2011, ss.152-157
Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları
Türkite Diyetisyenler Derneği Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları, Girne, Kıbrıs (Kktc), 3 - 06 Haziran 2010, ss.56-58
Kitap & Kitap Bölümleri
DİYABET, PREBİYOTİK VE PROBİYOTİKLER
Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editör, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, ss.59-79, 2023
B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN MERKEZİ SİNİR SİSTEMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editör, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, ss.241-252, 2023
SİRKADYEN RİTİM VE BESLENME
Sağlık ve Bilim-2023: Beslenme-I, Baygut, Hatice, Editör, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, ss.113-130, 2023
DİYET POSASI VE SAĞLIK
Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editör, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, ss.103-113, 2023
EK-A BESLENMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ
Beslenme ve Tanı İle İlgili Bakım, ELMACIOĞLU,FUNDA DAĞ,AYHAN BESLER,HALİT TANJU, Editör, NOBEL TIP KİTAPEVİ, Ankara, ss.943-972, 2022
Nanoteknolojinin Gıdalara Uygulanması ve Sağlık Üzerine Olası Etkileri
Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-2, Muhittin Tayfur, Nurcan Yabancı Ayhan, Editör, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, ss.295-312, 2015
Günümüz Koşullarında Beslenme Desteği
Diyetisyen El Kitabı Enteral ve Paranteral Nütrisyon, Halit Tanju Besler, Neriman İnanç, Ayhan Dağ, Editör, Nobel Tıp Kitapevleri, İstanbul, ss.1-3, 2014
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler Hijyen ve Maliyet Kontrolü
Meteksan, Ankara, 2006
Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Çalışan Personel İçin Sanitasyon/Hijyen Eğitimi Rehberi
Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2003