Publications & Works

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

Articles Published in Other Journals

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

Diyetisyenlik Mesleğinin Dünü Bugünü ve Yarını

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu III, Ankara, Turkey, 1 - 02 November 2019

Toplu Beslenme Hizmetlerinin Obezitenin Önlenmesindeki Etkinliği Nedir? Ne Değildir?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH. Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu II, Ankara, Turkey, 19 - 20 October 2018

Benim Adım Etik, Yarat Beni, Kullan Beni, Yaşat Beni: Beslenme ve Diyetetik ’de Etiğe Uyan Nedir? Ne Değildir?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu I, Ankara, Turkey, 13 - 14 October 2017

Satın Alma Süreçinde Risk Yönetimi

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 25 - 27 June 2015

Sağlıklı Beslenme Konularında Şehir Efsaneleri: Bilgi Kirliliğini Önleme Yolları ve Stratejileri

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Bilecik, Turkey, 20 - 23 May 2015, pp.583-584

Diyetisyenlikte Branşlaşma, Toplu Beslenme Sistemleri Diyetisyenliği

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Turkey, 2 - 05 April 2014, pp.106-108

Yaşam Kalitesi ve Sağlık

İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali, İstanbul, Turkey, 9 - 11 February 2012

Besin Güvenliğinde HACCP/ISO22000 Yaklaşımı

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 22 - 25 June 2011, pp.152-157

Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları

Türkite Diyetisyenler Derneği Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları, Girne, Cyprus (Kktc), 3 - 06 June 2010, pp.56-58

Amatör Genç Sporcuların Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma

XIX. Diabet Günleri Gençlik ve Beslenme Kongresi, Ankara, Turkey, 3 - 05 June 1985, pp.202-209

Books & Book Chapters

BESİN/GIDA GÜVENLİĞİ VE İLKELERİ

in: Türkiye Beslenme Rehberi 2022, Ayla Gülden PEKCAN,Nevin ŞANLIER,Murat BAŞ,Nilüfer ACAR TEK,Hülya GÖKMEN ÖZEL, Editor, Hazar Reklam Mat. Yay. Dan. Eği. Kır. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.97-118, 2022 Creative Commons License

EK-A BESLENMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

in: Beslenme ve Tanı İle İlgili Bakım, ELMACIOĞLU,FUNDA DAĞ,AYHAN BESLER,HALİT TANJU, Editor, NOBEL TIP KİTAPEVİ, Ankara, pp.943-972, 2022

Sağlıklı Beslenmede Protein Alımının Önemi

in: Proteinlerin Sağlıkta, Hastalıklarda ve Bazı Özel Durumlarda Önemi, MERCANLIGİL,Seyit Mehmet, Editor, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, pp.1-6, 2022 Creative Commons License

Özel Gün ve Organizasyonlarda Menü Planlama

in: Toplu Beslenme Sistemleri İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi, Yasemin Beyhan,Saniye Bilici,Mevlüde Kızıl, Editor, ANIL REKLAM MATBAA, Ankara, pp.291-326, 2020 Creative Commons License

Sağlık Açısından Magnezyumun Önemi

in: Sağlıkta Hastalıklarda ve Özel Durumlarda Magnezyum, Seyit Mehmet Mercanlıgil, Editor, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, pp.1-6, 2020 Creative Commons License

Üretimde kalite sorunu: Yemek tarifelerinin/ reçetelerinin standardizasyonu

in: Beslenme ve Diyetetik Özel Toplu Beslenme Hizmetleri: Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, PROF. DR. YASEMİN BEYHAN, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.25-31, 2020 Creative Commons License

Menü Analizinde Yeni Yaklaşımlar

in: Beslenme ve Diyetetik Özel Toplu Beslenme Hizmetleri: Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, PROF. DR. YASEMİN BEYHAN, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.18-24, 2020 Creative Commons License

Menü Planlama ve Standart Yemek Tarifesi Kullanımı

in: Genel Beslenme, TÜRKAN KUTLUAY MERDOL, Editor, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, pp.44-64, 2017 Creative Commons License

Nanoteknolojinin Gıdalara Uygulanması ve Sağlık Üzerine Olası Etkileri

in: Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-2, Muhittin Tayfur, Nurcan Yabancı Ayhan, Editor, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, pp.295-312, 2015

Toplu Beslenme Servisi Yapılan Kurumlarda Diyetisyenin Görev ve Sorumlulukları

in: Temel Beslenme ve Diyetetik, Türkan Kutluay Merdol, Editor, Güneş Kitabevi, Ankara, pp.423-443, 2015 Creative Commons License

Günümüz Koşullarında Beslenme Desteği

in: Diyetisyen El Kitabı Enteral ve Paranteral Nütrisyon, Halit Tanju Besler, Neriman İnanç, Ayhan Dağ, Editor, Nobel Tıp Kitapevleri, İstanbul, pp.1-3, 2014

Metrics

Publication

36

Citation (WoS)

1

H-Index (WoS)

1

Citation (Scopus)

2

H-Index (Scopus)

1

Thesis Advisory

12

Open Access

3
UN Sustainable Development Goals