Publications & Works

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

Articles Published in Other Journals

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

Beslenme ve Diyetetik Uygulamalarında Yeni Bir Çağ: Yapay Zeka

17.EJONS ULUSLARARASI KONGRESİ, Konya, Turkey, 20 August 2024

THE RELATIONSHIP BETWEEN CHILDHOOD TRAUMA AND FOOD CONSUMPTION IN WOMEN

VII. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Ankara, Turkey, 5 - 06 March 2024

KADINLARDA FİZİKSEL AKTİVİTE DURUMU VE YEME DAVRANIŞI İLİŞKİSİ

2. Uluslarası Topkapı Blimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 21 October 2023

GENÇ YETİŞKİN KADINLARDA YEMEK YEME HIZI VE YAŞAM KALİTESİ İLİŞKİSİ

2. Uluslarası Topkapı Blimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 21 October 2023

Relationship Between Physical Activity Status And Eatıng Behavior In Women

II. INTERNATIONAL TOPKAPI CONGRESS, 20 - 21 October 2023

Normal vücut ağırlığındaki kadınlarda şeker tüketim sıklığı ile yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Turkey, 11 - 13 October 2023, pp.221

Yetişkin kadınlarda covid-19 geçirme durumunun beslenme davranışı ile ilişkisinin değerlendirilmesi

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Turkey, 11 - 13 October 2023, pp.222 Sustainable Development

Domestic Cooking, BMI, and Factors Determining Women’s Involvement – TDHS - 2013 Study Findings.

12th European Federation of the Association of Dietitians (EFAD) Conference., Berlin, Germany, 1 - 02 November 2019, pp.11-13

Diyetisyenlik Mesleğinin Dünü Bugünü ve Yarını

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu III, Ankara, Turkey, 1 - 02 November 2019

Toplu Beslenme Hizmetlerinin Obezitenin Önlenmesindeki Etkinliği Nedir? Ne Değildir?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH. Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu II, Ankara, Turkey, 19 - 20 October 2018

Benim Adım Etik, Yarat Beni, Kullan Beni, Yaşat Beni: Beslenme ve Diyetetik ’de Etiğe Uyan Nedir? Ne Değildir?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu I, Ankara, Turkey, 13 - 14 October 2017

Satın Alma Süreçinde Risk Yönetimi

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 25 - 27 June 2015

Sağlıklı Beslenme Konularında Şehir Efsaneleri: Bilgi Kirliliğini Önleme Yolları ve Stratejileri

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Bilecik, Turkey, 20 - 23 May 2015, pp.583-584

Diyetisyenlikte Branşlaşma, Toplu Beslenme Sistemleri Diyetisyenliği

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Turkey, 2 - 05 April 2014, pp.106-108

Yaşam Kalitesi ve Sağlık

İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali, İstanbul, Turkey, 9 - 11 February 2012

Besin Güvenliğinde HACCP/ISO22000 Yaklaşımı

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 22 - 25 June 2011, pp.152-157

Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları

Türkite Diyetisyenler Derneği Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları, Girne, Cyprus (Kktc), 3 - 06 June 2010, pp.56-58

Amatör Genç Sporcuların Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma

XIX. Diabet Günleri Gençlik ve Beslenme Kongresi, Ankara, Turkey, 3 - 05 June 1985, pp.202-209

Books & Book Chapters

DİYABET, PREBİYOTİK VE PROBİYOTİKLER

in: Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.59-79, 2023

EGZERSİZ, BAĞIRSAK MİKROBİYOTASI VE HASTALIKLARLA İLİŞKİSİ

in: Sağlık Bilimleri Alanında Gelişmeler, Güngör Salim, Editor, Platanus Publishing, Ankara, pp.9-35, 2023

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN MERKEZİ SİNİR SİSTEMİ ÜZERİNE ETKİLERİ

in: Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.241-252, 2023

Sağlıklı Beslenmede Yağ Alımının Önemi

in: Yağların Sağlıkta, Hastalıklarda ve Bazı Özel Durumlarda Önemi, Mercanlıgil, Seyit Mehmet, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.1-7, 2023

Sarkopeni ve Beslenme

in: Sarkopeni Fizyoterapi Rehabilitasyon, Aynur Ayşe KARADUMAN, Editor, HİPOKRAT YAYINEVİ, Ankara, pp.37-51, 2023

SİRKADYEN RİTİM VE BESLENME

in: Sağlık ve Bilim-2023: Beslenme-I, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.113-130, 2023

DİYET POSASI VE SAĞLIK

in: Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.103-113, 2023

BESİN/GIDA GÜVENLİĞİ VE İLKELERİ

in: Türkiye Beslenme Rehberi 2022, Ayla Gülden PEKCAN,Nevin ŞANLIER,Murat BAŞ,Nilüfer ACAR TEK,Hülya GÖKMEN ÖZEL, Editor, Hazar Reklam Mat. Yay. Dan. Eği. Kır. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.97-118, 2022 Creative Commons License

Sağlıklı Beslenmede Protein Alımının Önemi

in: Proteinlerin Sağlıkta, Hastalıklarda ve Bazı Özel Durumlarda Önemi, MERCANLIGİL,Seyit Mehmet, Editor, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, pp.1-6, 2022 Creative Commons License

EK-A BESLENMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

in: Beslenme ve Tanı İle İlgili Bakım, ELMACIOĞLU,FUNDA DAĞ,AYHAN BESLER,HALİT TANJU, Editor, NOBEL TIP KİTAPEVİ, Ankara, pp.943-972, 2022

Özel Gün ve Organizasyonlarda Menü Planlama

in: Toplu Beslenme Sistemleri İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi, Yasemin Beyhan,Saniye Bilici,Mevlüde Kızıl, Editor, ANIL REKLAM MATBAA, Ankara, pp.291-326, 2020 Creative Commons License

Sağlık Açısından Magnezyumun Önemi

in: Sağlıkta Hastalıklarda ve Özel Durumlarda Magnezyum, Seyit Mehmet Mercanlıgil, Editor, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, pp.1-6, 2020 Creative Commons License

Üretimde kalite sorunu: Yemek tarifelerinin/ reçetelerinin standardizasyonu

in: Beslenme ve Diyetetik Özel Toplu Beslenme Hizmetleri: Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, PROF. DR. YASEMİN BEYHAN, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.25-31, 2020 Creative Commons License

Menü Analizinde Yeni Yaklaşımlar

in: Beslenme ve Diyetetik Özel Toplu Beslenme Hizmetleri: Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, PROF. DR. YASEMİN BEYHAN, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.18-24, 2020 Creative Commons License

Menü Planlama ve Standart Yemek Tarifesi Kullanımı

in: Genel Beslenme, TÜRKAN KUTLUAY MERDOL, Editor, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, pp.44-64, 2017 Creative Commons License

Nanoteknolojinin Gıdalara Uygulanması ve Sağlık Üzerine Olası Etkileri

in: Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-2, Muhittin Tayfur, Nurcan Yabancı Ayhan, Editor, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, pp.295-312, 2015

Toplu Beslenme Servisi Yapılan Kurumlarda Diyetisyenin Görev ve Sorumlulukları

in: Temel Beslenme ve Diyetetik, Türkan Kutluay Merdol, Editor, Güneş Kitabevi, Ankara, pp.423-443, 2015 Creative Commons License

Günümüz Koşullarında Beslenme Desteği

in: Diyetisyen El Kitabı Enteral ve Paranteral Nütrisyon, Halit Tanju Besler, Neriman İnanç, Ayhan Dağ, Editor, Nobel Tıp Kitapevleri, İstanbul, pp.1-3, 2014

Metrics

Publication

55

Citation (WoS)

1

H-Index (WoS)

1

Citation (Scopus)

2

H-Index (Scopus)

1

Thesis Advisory

14

Open Access

2
UN Sustainable Development Goals