Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
Articles Published in Other Journals
Selenium Content of Turkish Foods: A Twenty-Year Review.
KONYA KARATAY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ DERGİSİ
, vol.2, no.1, pp.20-27, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Lefkoşa’da Yaşayan Yetişkin Bireylerin Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme Durumlarının Saptanması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, vol.47, no.2, pp.50-60, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Evaluation of The Hygiene Knowledge Levels of the Personnel Working in The Mass Nutrition Systems
Internatioanal Peer-Reviewed Journal Of Nutrition Research
, vol.15, no.15, pp.48-79, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Klinik Beslenmede İmmüno Beslenme
Türkiye Klinikleri
, vol.2, no.2, pp.101-105, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Nanoteknolinin Gıdalara Uygulanması ve Sağlık Üzerine Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, vol.42, no.2, pp.168-174, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Toplu Beslenme Servislerinde Çalışan Personel İçin Geliştirilen Hijyen Eğitim Programının Bilgi Tutum ve Davranışlara Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, vol.28, no.1, pp.47-51, 1999 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
Beslenme ve Diyetetik Uygulamalarında Yeni Bir Çağ: Yapay Zeka
17.EJONS ULUSLARARASI KONGRESİ, Konya, Turkey, 20 August 2024
Relationship Between Physical Activity Status And Eatıng Behavior In Women
II. INTERNATIONAL TOPKAPI CONGRESS, 20 - 21 October 2023
RELATIONSHIP OF DIETARY HABITS, ATTITUDES AND BEHAVIORS WITH ANTHROPOMETRIC MEASUREMENTS IN ADULT WOMEN
45th ESPEN Congress on Clinical Nutrition & Metabolism, Lyon, France, 11 September 2023
Evaluation Of Relationships Between Health Anxiety, Coronavirus Anxıety And Healthy Eating Anxiety Among Dietitians Durıng Covid-19
45th ESPEN Congress on Clinical Nutrition&Metabolism 2023, 11 April 2023
Diyetisyenlik Mesleğinin Dünü Bugünü ve Yarını
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu III, Ankara, Turkey, 1 - 02 November 2019
Toplu Beslenme Hizmetlerinin Obezitenin Önlenmesindeki Etkinliği Nedir? Ne Değildir?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH. Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu II, Ankara, Turkey, 19 - 20 October 2018
Benim Adım Etik, Yarat Beni, Kullan Beni, Yaşat Beni: Beslenme ve Diyetetik ’de Etiğe Uyan Nedir? Ne Değildir?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu I, Ankara, Turkey, 13 - 14 October 2017
Satın Alma Süreçinde Risk Yönetimi
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 25 - 27 June 2015
Sağlıklı Beslenme Konularında Şehir Efsaneleri: Bilgi Kirliliğini Önleme Yolları ve Stratejileri
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Bilecik, Turkey, 20 - 23 May 2015, pp.583-584
Diyetisyenlikte Branşlaşma, Toplu Beslenme Sistemleri Diyetisyenliği
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Turkey, 2 - 05 April 2014, pp.106-108
Yaşam Kalitesi ve Sağlık
İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali, İstanbul, Turkey, 9 - 11 February 2012
Besin Güvenliğinde HACCP/ISO22000 Yaklaşımı
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 22 - 25 June 2011, pp.152-157
Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları
Türkite Diyetisyenler Derneği Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları, Girne, Cyprus (Kktc), 3 - 06 June 2010, pp.56-58
Books & Book Chapters
DİYABET, PREBİYOTİK VE PROBİYOTİKLER
in: Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.59-79, 2023
B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN MERKEZİ SİNİR SİSTEMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
in: Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.241-252, 2023
SİRKADYEN RİTİM VE BESLENME
in: Sağlık ve Bilim-2023: Beslenme-I, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.113-130, 2023
DİYET POSASI VE SAĞLIK
in: Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editor, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, pp.103-113, 2023
EK-A BESLENMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ
in: Beslenme ve Tanı İle İlgili Bakım, ELMACIOĞLU,FUNDA DAĞ,AYHAN BESLER,HALİT TANJU, Editor, NOBEL TIP KİTAPEVİ, Ankara, pp.943-972, 2022
Nanoteknolojinin Gıdalara Uygulanması ve Sağlık Üzerine Olası Etkileri
in: Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-2, Muhittin Tayfur, Nurcan Yabancı Ayhan, Editor, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, pp.295-312, 2015
Günümüz Koşullarında Beslenme Desteği
in: Diyetisyen El Kitabı Enteral ve Paranteral Nütrisyon, Halit Tanju Besler, Neriman İnanç, Ayhan Dağ, Editor, Nobel Tıp Kitapevleri, İstanbul, pp.1-3, 2014
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler Hijyen ve Maliyet Kontrolü
Meteksan, Ankara, 2006
Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Çalışan Personel İçin Sanitasyon/Hijyen Eğitimi Rehberi
Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2003