Yayınlar & Eserler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

ALERJİK HASTALIKLAR VE BESLENME: BAĞIŞIKLIK SAĞLIĞI İÇİN YAKLAŞIMLAR

1. INTERNATIONAL COLOSSEUM SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, İtalya, 13 - 14 Ekim 2024, ss.37-38

POTENTIAL EFFECTS OF KRILL OIL IN OSTEOARTHRITIS

1. INTERNATIONAL COLOSSEUM SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, 13-14, OCTOBER, İTALYA, İtalya, 13 - 14 Ekim 2024, ss.394-395

AN IMPORTANT APPROACH İN THE TREATMENT OF OBESİTY: THE DELBOEUF ILLUSİON

4. Uluslararası Topkapı Bilimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 Eylül 2024

Beslenme ve Diyetetik Uygulamalarında Yeni Bir Çağ: Yapay Zeka

17.EJONS ULUSLARARASI KONGRESİ, Konya, Türkiye, 20 Ağustos 2024

THE RELATIONSHIP BETWEEN CHILDHOOD TRAUMA AND FOOD CONSUMPTION IN WOMEN

VII. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Mart 2024

GENÇ YETİŞKİN KADINLARDA YEMEK YEME HIZI VE YAŞAM KALİTESİ İLİŞKİSİ

2. Uluslarası Topkapı Blimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2023

KADINLARDA FİZİKSEL AKTİVİTE DURUMU VE YEME DAVRANIŞI İLİŞKİSİ

2. Uluslarası Topkapı Blimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2023

Yetişkin kadınlarda covid-19 geçirme durumunun beslenme davranışı ile ilişkisinin değerlendirilmesi

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.222 Sürdürülebilir Kalkınma

Normal vücut ağırlığındaki kadınlarda şeker tüketim sıklığı ile yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.221

Domestic Cooking, BMI, and Factors Determining Women’s Involvement – TDHS - 2013 Study Findings.

12th European Federation of the Association of Dietitians (EFAD) Conference., Berlin, Almanya, 1 - 02 Kasım 2019, ss.11-13

Diyetisyenlik Mesleğinin Dünü Bugünü ve Yarını

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu III, Ankara, Türkiye, 1 - 02 Kasım 2019

Toplu Beslenme Hizmetlerinin Obezitenin Önlenmesindeki Etkinliği Nedir? Ne Değildir?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH. Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu II, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Ekim 2018

Benim Adım Etik, Yarat Beni, Kullan Beni, Yaşat Beni: Beslenme ve Diyetetik ’de Etiğe Uyan Nedir? Ne Değildir?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane EAH Hastalıklarda Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu I, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017

Satın Alma Süreçinde Risk Yönetimi

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015

Sağlıklı Beslenme Konularında Şehir Efsaneleri: Bilgi Kirliliğini Önleme Yolları ve Stratejileri

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.583-584

Diyetisyenlikte Branşlaşma, Toplu Beslenme Sistemleri Diyetisyenliği

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.106-108

Yaşam Kalitesi ve Sağlık

İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali, İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Şubat 2012

Besin Güvenliğinde HACCP/ISO22000 Yaklaşımı

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Haziran 2011, ss.152-157

Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları

Türkite Diyetisyenler Derneği Toplu Beslenme Sistemleri (TBS) Yönetimi, TBS Diyetisyenliği Kafeterya Yöneticiliği Uygulamaları, Girne, Kıbrıs (Kktc), 3 - 06 Haziran 2010, ss.56-58

Amatör Genç Sporcuların Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma

XIX. Diabet Günleri Gençlik ve Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Haziran 1985, ss.202-209
Kitap & Kitap Bölümleri

DİYABET, PREBİYOTİK VE PROBİYOTİKLER

Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editör, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, ss.59-79, 2023

EGZERSİZ, BAĞIRSAK MİKROBİYOTASI VE HASTALIKLARLA İLİŞKİSİ

Sağlık Bilimleri Alanında Gelişmeler, Güngör Salim, Editör, Platanus Publishing, Ankara, ss.9-35, 2023

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN MERKEZİ SİNİR SİSTEMİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editör, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, ss.241-252, 2023

Sağlıklı Beslenmede Yağ Alımının Önemi

Yağların Sağlıkta, Hastalıklarda ve Bazı Özel Durumlarda Önemi, Mercanlıgil, Seyit Mehmet, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.1-7, 2023

Sarkopeni ve Beslenme

Sarkopeni Fizyoterapi Rehabilitasyon, Aynur Ayşe KARADUMAN, Editör, HİPOKRAT YAYINEVİ, Ankara, ss.37-51, 2023

SİRKADYEN RİTİM VE BESLENME

Sağlık ve Bilim-2023: Beslenme-I, Baygut, Hatice, Editör, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, ss.113-130, 2023

DİYET POSASI VE SAĞLIK

Sağlık & Bilim 2023 Beslenme-II, Baygut, Hatice, Editör, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, ss.103-113, 2023

BESİN/GIDA GÜVENLİĞİ VE İLKELERİ

Türkiye Beslenme Rehberi 2022, Ayla Gülden PEKCAN,Nevin ŞANLIER,Murat BAŞ,Nilüfer ACAR TEK,Hülya GÖKMEN ÖZEL, Editör, Hazar Reklam Mat. Yay. Dan. Eği. Kır. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.97-118, 2022 Creative Commons License

Sağlıklı Beslenmede Protein Alımının Önemi

Proteinlerin Sağlıkta, Hastalıklarda ve Bazı Özel Durumlarda Önemi, MERCANLIGİL,Seyit Mehmet, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-6, 2022 Creative Commons License

EK-A BESLENMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

Beslenme ve Tanı İle İlgili Bakım, ELMACIOĞLU,FUNDA DAĞ,AYHAN BESLER,HALİT TANJU, Editör, NOBEL TIP KİTAPEVİ, Ankara, ss.943-972, 2022

Özel Gün ve Organizasyonlarda Menü Planlama

Toplu Beslenme Sistemleri İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi, Yasemin Beyhan,Saniye Bilici,Mevlüde Kızıl, Editör, ANIL REKLAM MATBAA, Ankara, ss.291-326, 2020 Creative Commons License

Sağlık Açısından Magnezyumun Önemi

Sağlıkta Hastalıklarda ve Özel Durumlarda Magnezyum, Seyit Mehmet Mercanlıgil, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-6, 2020 Creative Commons License

Üretimde kalite sorunu: Yemek tarifelerinin/ reçetelerinin standardizasyonu

Beslenme ve Diyetetik Özel Toplu Beslenme Hizmetleri: Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, PROF. DR. YASEMİN BEYHAN, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.25-31, 2020 Creative Commons License

Menü Analizinde Yeni Yaklaşımlar

Beslenme ve Diyetetik Özel Toplu Beslenme Hizmetleri: Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, PROF. DR. YASEMİN BEYHAN, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.18-24, 2020 Creative Commons License

Menü Planlama ve Standart Yemek Tarifesi Kullanımı

Genel Beslenme, TÜRKAN KUTLUAY MERDOL, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.44-64, 2017 Creative Commons License

Nanoteknolojinin Gıdalara Uygulanması ve Sağlık Üzerine Olası Etkileri

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-2, Muhittin Tayfur, Nurcan Yabancı Ayhan, Editör, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, ss.295-312, 2015

Toplu Beslenme Servisi Yapılan Kurumlarda Diyetisyenin Görev ve Sorumlulukları

Temel Beslenme ve Diyetetik, Türkan Kutluay Merdol, Editör, Güneş Kitabevi, Ankara, ss.423-443, 2015 Creative Commons License

Günümüz Koşullarında Beslenme Desteği

Diyetisyen El Kitabı Enteral ve Paranteral Nütrisyon, Halit Tanju Besler, Neriman İnanç, Ayhan Dağ, Editör, Nobel Tıp Kitapevleri, İstanbul, ss.1-3, 2014
Metrikler

Yayın

62

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

2

H-İndeks (Scopus)

1

Proje

1

Tez Danışmanlığı

14

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları