SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Investigation of Neuroprotective Effects of Sulforaphane and Allyl İsothiocyanate in an in vitro Alzheimer’s Disease Model
PHARMACOGNOSY MAGAZINE
, cilt.19, sa.4, ss.822-830, 2023 (SCI-Expanded)
Dondurarak Depolama Yönteminin Sebzelerin Toplam Fenolik Bileşik Miktarına ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.9, sa.3, ss.86-98, 2014 (SCI-Expanded)
Yetişkin Bireylerin Sağlıklı Yeme İndeksleri ve Biyokimyasal Göstergeleri Arasındaki İlişki
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.40, sa.3, ss.218, 2012 (SCI-Expanded)
Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin yaşam tarzı indeksi: Sınıflar arasında farklılık var mı?
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.40, sa.1, ss.31-40, 2012 (SCI-Expanded)
Türk Mutfağının Beslenme ve Sağlık Açısından Değerlendirilmesi.
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.37, sa.1-2, ss.93-100, 2011 (SCI-Expanded)
Fitokimyasallar ve Yaşla İlintili Hastalıklar. Türkiye Klinikleri Tıp Bilimleri Dergisi
Türkiye Klinikleri Tıp Bilimleri Dergisi
, cilt.29, sa.5, ss.46-49, 2009 (SCI-Expanded)
Çocukluk çağında metabolik sendrom ve beslenme örüntüsü arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi.
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.36, sa.1-2, ss.9-22, 2008 (SCI-Expanded)
Influence of commercial freezing and storage on vitamin C content of some vegetables
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.43, sa.2, ss.316-321, 2008 (SCI-Expanded)
Farklı sosyo-ekonomik düzeyde yaşayan yetişkin bireylerin diyet kalite indekslerinin belirlenmesi
Gıda Teknolojisi
, cilt.10, sa.1, ss.96-102, 2006 (SCI-Expanded)
Genetik modifikasyon ve genetik modifiye besinler
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.33, sa.2, ss.83-93, 2005 (SCI-Expanded)
Üniversite öğrencilerinin gıda katkı maddeleri ile ilgili bilgi ve davranışları
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.33, sa.2, ss.39-50, 2005 (SCI-Expanded)
Meyve Sularının Potansiyel Antioksidan Etkinliklerinin Sağlık Üzerine Etkileri
Gıda 2000 Dergisi
, cilt.43, sa.2, ss.25-32, 2003 (SCI-Expanded)
21. Yüzyılın başlarında dünyada besin teknolojisindeki değişmeler ve Türkiye'ye yansıması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.29, sa.2, ss.42-61, 2000 (SCI-Expanded)
Some behavioural changes observed among fasting subjects, their nutritional habits and energy expenditure in Ramadan
International Journal of Food Sciences and Nutrition
, cilt.51, sa.2, ss.125-134, 2000 (SCI-Expanded)
Oruç tutan bireylerin Ramazan’ da ve Ramazan Bayramı’ nda besin tüketim durumları
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.29, sa.1, ss.29-38, 1999 (SCI-Expanded)
Ankara ili, ilçe ve köylerinde yaşayan ailelerin beslenme kültürleri ve etkileyen etmenler
Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi Yayını (VEKAM)
, cilt.1, sa.1, ss.231-248, 1999 (SCI-Expanded)
Deri yaşlanmasında beslenmenin önemi
Türkiye Klinikleri Kozmetoloji Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.27-36, 1998 (SCI-Expanded)
İstanbul, Muğla, Tokat ve Yozgat illerindeki ebelerin beslenme konusundaki bilgi düzeylerinin ve eğitim programının etkinliğinin belirlenmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.23, sa.2, ss.247-254, 1994 (SCI-Expanded)
Ankara’ da yaz okullarına devam eden çocuk ve gençlerin beslenme alışkanlıkları
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.22, sa.2, ss.179-194, 1993 (SCI-Expanded)
Tüketim aşamasındaki bulgur örneklerinde Aflatoksin B1, B2, G1, G2 ve Okratoksin A taraması üzerine bir araştırma
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.85-94, 1992 (SCI-Expanded)
Ailelerin sosyo-ekonomik ve gelir düzeylerine bağıntılı olarak besin harcama payları
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.83-100, 1992 (SCI-Expanded)
Sindirim sistemi rahatsızlıklarında kullanılan yöresel bitkiler
Çukurova Tarım ve Gıda bilimleri dergisi (Online)
, cilt.6, sa.3, ss.137-154, 1991 (SCI-Expanded)
Besinlerin zenginleştirilmesi
GIDA
, cilt.16, sa.4, ss.269-274, 1991 (SCI-Expanded)
Pişirildiği ve saklandığı kaplardan gıda maddelerine alüminyum geçişi
Gülhane Askeri Tıp Akademisi Bülteni
, cilt.33, sa.1, ss.1339-1347, 1991 (SCI-Expanded)
Kanser hastalığında tedavi amacıyla kullanılan yöresel bitkiler
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.17, ss.111-120, 1988 (SCI-Expanded)
Çeşitli ıslatma ve haşlama işlemlerinin kurubaklagillerin çinko, demir ve kalsiyum değerine etkisi-II.Haşlama işlemleri sırasında oluşan mineral kayıpları
GIDA
, cilt.13, sa.1, ss.43-49, 1988 (SCI-Expanded)
Tekvandocuların beslenme alışkanlıkları ve bilgileri üzerine bir araştırma
Spor Hekimliği Dergisi
, cilt.23, sa.2, ss.49-60, 1988 (SCI-Expanded)
Tarhananın besin değeri üzerine bir araştırma
TURK HIJIYEN VE DENEYSEL BIYOLOJI DERGISI. TURKISH BULLETIN OF HYGIENE AND EXPERIMENTAL BIOLOGY
, cilt.8, ss.23-31, 1988 (SCI-Expanded)
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hipertansiyona karşı kullanılan yöresel bitkiler
Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Dergisi
, cilt.8, ss.23-31, 1988 (SCI-Expanded)
Diabetes Mellitusda kan şekerini düşürmek amacıyla kullanılan otlar ve yiyecekler
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.16, sa.2, 1987 (SCI-Expanded)
Ankara'nın farklı sosyo-ekonomik semtlerindeki ailelerin gelir düzeylerine göre besin harcama payları
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.16, ss.25-33, 1987 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
The link between dietary mineral intake levels and depression status in university students
Haliç Üniv Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.3, ss.161-168, 2020 (Hakemli Dergi)
Food composition analysis of frequently consumed some traditional vegetables of Turkish Republic of Northern Cyprus
Food Technology in Turkey
, cilt.17, sa.5, ss.86-88, 2013 (Hakemli Dergi)
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sık tüketilen bazı sebzelerin besin bileşimi analizi.
Gıda Teknolojisi Dergisi
, cilt.17, sa.5, ss.86-88, 2013 (Hakemli Dergi)
Çocukluk çağında metabolik sendrom risk faktörleri ile besin ögeleri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi.
COCUK SAGLIGI VE HASTALIKLARI DERGISI
, cilt.53, sa.4, ss.267-276, 2010 (Scopus)
Farklı sosyo-ekonomik düzeyde yaşayan yetişkin bireylerin diyet örüntülerindeki besin çeşitliliğinin belirlenmesi
Sağlık ve Toplum
, cilt.17, sa.1, ss.91-102, 2007 (Hakemli Dergi)
Fonksiyonel besinler: hastalıkları önleme ve yaşam kalitesini yükseltmedeki rolleri
GIDA
, cilt.4, sa.1, ss.42-46, 1999 (Hakemli Dergi)
Premenapoz ve postmenapoz dönemindeki kadınların serum ferritin düzeyleri ve besin tüketimlerinin lipid peroksidasyonu üzerine etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.27, sa.2, ss.24-32, 1998 (Hakemli Dergi)
Üniversitede okuyan kız öğrencilerin diyetle tükettikleri kalsiyum, magnezyum ve demirin saç ve serum düzeylerine etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.27, sa.1, ss.14-24, 1998 (Hakemli Dergi)
Ticari dondurulan bazı sebzelerin C vitamini içerikleri ve çözündürme işleminin C vitamini değerine etkisi.
Gıda Teknolojisi
, cilt.4, sa.1, ss.54-59, 1996 (Hakemli Dergi)
Dondurulmuş sebze: tazeye bir alternatif
Gıda 1996
, cilt.6, sa.1, ss.14-17, 1996 (Hakemli Dergi)
Dietary intakes and nutritional status of non-institutionalized elderly
Age and Nutrition
, cilt.3, sa.2, ss.139, 1992 (Düzenli olarak gerçekleştirilen hakemli kongrenin bildiri kitabı)
Çeşitli ıslatma ve haşlama işlemlerinin kuru baklagillerin çinko, demir ve kalsiyum değerlerine etkisi-I-Islatma işlemleri sırasında oluşan mineral kayıpları
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.12, sa.4, ss.229-233, 1987 (Hakemli Dergi)
0-36 aylık çocuklarda malnütrisyon prevelansı ve etkileyen etmenler
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
, cilt.1, ss.69-73, 1986 (Hakemli Dergi)
Diyabetli hastaların beslenme alışkanlıkları, bilgi düzeyleri ve etkileyen etmenler
Diyabet Yıllığı
, cilt.3, ss.217-221, 1986 (Hakemli Dergi)
Yumurtalarda aflatoksin B1 taranması üzerine bir araştırma
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
, cilt.4, ss.81-85, 1986 (Hakemli Dergi)
Yetişkin kadınlarda azot denge çalışması
TÜRK DİYABET YILLIĞI
, cilt.5, ss.321-327, 1986 (Hakemli Dergi)
Mobilya işinde çalışan işçilerin beslenme alışkanlıkları.
Beslenme ve Diyet Dergisi
, 1985 (Hakemli Dergi)
Balın beslenmemizdeki yeri ve kullanılması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.13, 1984 (Hakemli Dergi)
İşçilerin Beslenme Sorunları
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.10, 1981 (Hakemli Dergi)
Hazır meyve sularının sodyum ve potasyum değerleri ve bu değerlerin normal ve özel diyetlerdeki katkıları
Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
, cilt.3, sa.1-2, ss.179-192, 1980 (Hakemli Dergi)
Yapay tatlandırıcılar
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.3, 1980 (Hakemli Dergi)
Hazır meyve sularının kaliteleri ve besin değerleri
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.4, sa.6, 1979 (Hakemli Dergi)
Yumurtanın beslenmemizdeki yeri ve kullanılması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.3, sa.3, 1974 (Hakemli Dergi)
Sütün beslenmemizdeki yeri ve kullanılması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.3, sa.2, 1974 (Hakemli Dergi)
Meyvelerin beslenmemizdeki yeri ve kullanılması. Beslenme ve Diyet Dergisi 1974
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.3, sa.1, 1974 (Hakemli Dergi)
Edirne ilinde beslenme araştırması-III. Aile besin tüketim durumu.
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.19-31, 1973 (Hakemli Dergi)
Etin beslenmemizdeki yeri ve kullanılması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.2, sa.2, 1973 (Hakemli Dergi)
Sebzelerin beslenmemizdeki yeri ve kullanılması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.2, sa.3, 1973 (Hakemli Dergi)
Yeterli ve dengeli beslenebilmek için neler yemeliyiz?
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.115-119, 1972 (Hakemli Dergi)
Edirne ilinde beslenme araştırması-1. Genel bilgiler, ağırlık ve boy ölçüleri
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.4-13, 1972 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN SLEEP QUALITY AND DIETARY HABITS IN OBESE INDIVIDUAL
46th ESPEN Congress, Milan, İtalya, 7 - 10 Eylül 2024
THE RELATIONSHIP BETWEEN ANTHROPOMETRIC MEASUREMENTS WITH EATING SPEED AND APPETITE STATUS IN ADULT WOMEN
46th ESPEN Congress, 7 - 10 Eylül 2024
RELATIONSHIP BETWEEN FOOD ADDICTION AND SOME MICRONUTRIENTS IN WOMEN
VII. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Mart 2024
Sustainable Nutrition and Its Importance in Reaching Sustainable Development Goals
Third International Congress on Biological and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 14 - 16 Nisan 2023, ss.215
Yeşil Çay Kateşinlerinin SK-N-AS İnsan Nöroblastom Hücreleri Ve 6-Hidroksidopamin İle Oluşturulan Parkinson Modeli Hücreleri Üzerindeki Terapötik Etkileri.
Uluslararası Tıp ve Sağlık Bilimlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Ağustos 2022, ss.599
Neuroprotective Effects Of Hesperidin In The Experimental Model Of Alzheimer’s Disease.
2. International Mediterranean Scientific Research And Innovation Congress, Girne, Kıbrıs (Kktc), 30 - 31 Temmuz 2022, ss.844
İn Vitro Alzheimer Model Hücrelerinde Narinjinin Nöroprotektif Etkilerinin Değerlendirilmesi.
4. Uluslararası Katılımlı Hücre Ölümü Araştırma Derneği Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 Mart 2022, ss.125-128
Hastalıkta Ve Sağlıkta Diyet-Mikrobiyata Etkileşimi ve Kişiselleştirilmiş Beslenme
X. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu , İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2021
A New Approach to Osteoporosis: Gut Microbiota
Second International Congress on Biological and Health Sciences. Free Online Congress, İzmir, Türkiye, 24 - 27 Şubat 2022
Effect of Allyl Isothiocyanate and Sulforaphane on Cell Viabilitiy in an in Vitro Model of Alzheimer's.
International Aegean Conferences Natural & Medical Sciences-V, Oral Presentation., İzmir, Türkiye, 25 - 26 Şubat 2022
Polifenoller İle Bağırsak Mikrobiyatası Arasındaki Etkileşim Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Uluslararası Katılımlı 5. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu- Halk Sağlığı Gündemi, Gaziantep, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2021
İn vitro Alzheimer modelinde hesperidin ve narinjinin hücre canlılığına etkisi
3rd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology , Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.82
Sebzeler ve Meyveler: Sağlıklı Beslenmedeki Yeri ve Önemi
TARGET 3. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi (FAO Özel Oturumu), Ankara, Türkiye, 05 Kasım 2021
Kateşin ve Epigallo Kateşin Gallatın İn Vitro Parkinson Modelindeki Hücre Canlılığı Üzerine Etkileri
5. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mayıs 2021, ss.600
Farklı Eğitim Düzeyindeki Üniversite Öğrencilerinin Sağlıklı Yeme İndeksi ve Diyet Kalitelerinin Değerlendirilmesi
5. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mayıs 2021, ss.600
Sürdürülebilir ve Sağlıklı: Akdeniz Diyetinin Sırları
5. Uluslararası Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2021, ss.92-98
Sürdürülebilir ve Sağlıklı: Akdeniz Diyetinin Sırları.
5. Uluslararası Sağlıklı Yaşam Kongresi , İstanbul, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2021, sa.7085472
Kefirin probiyotik İçeriğinin 3T3-L1 hücrelerindeki lipid birikimi ve inflamatuar süreç üzerindeki etkisi
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Turkey, Ankara, Türkiye, 19 Mart 2020, ss.472
Resveratrolün kolon kanserinde hücre yaşlanması ve apoptozu indüklemesi
3.rd International Eurasion Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara/Turkey, 19 Mart 2020
Pankreas kanseri kök hücresinde kersetin ve resveratrolün hücre canlılığı ve hücre morfolojisi üzerindeki potansiyel etkileri
The 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 Mart 2020
Kersetinin kolon kanser hücreleri sağkalımı ve ölümü üzerine etkileri.
3rd International Euroasian Conference on Biological and Chemical Sciences Ankara/Turkey, 19 Mart 2020
The Role of probiotic content of kefir in the adipogenic differentiation process of 3T3-L1 cells.
6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants for Human and Animal Welfare (WOCMAP VI), 13 Kasım 2019
The effect of resveratrol on epithelial-mesenchymal transition in pancreatic cancer stem cell.
The 6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants for Human and Animal Welfare (WOCMAP VI), Famagusta, Northern Cyprus., 13 - 17 Kasım 2019
Çevresel faktörlerin beden kütle indeksi üzerindeki etkilerinin araştırılması.
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi-Endokrin Hastalıklar, 10 Ekim 2019
The relationship between nutrient ıntake and adherence to Mediterranean Diet in Nutrition and Dietetic Students.
Nutrients 2019: Nutritional Advances in the Prevention and Management of Chronic Diseases Barcelona, 25 Eylül 2019
Bağırsak sağlığında fonksiyonel ve fermente besinlerin etkileri
8. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu , İstanbul, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, cilt.11, sa.1, ss.44
Sustainable food systems for healthy sustainable diets.
1st International Congress on Sustainable Life, 15 Mart 2019
Üniversite öğrencilerinin beslenme durumlarının sürdürülebilirliği ve diyet kalitelerinin değerlendirilmesi
1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 Mart 2019
Üniversite öğrencilerinin obezite sıklığı, uyku ve uykululuk durumlarının değerlendirilmesi
1. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 01 Mart 2019
Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin yeme tutum davranışları ile beden kütle indeksleri arasındaki ilişki.
Üniversite öğrencilerinin çeşitli duygu ve durumları ile yeme tutum davranışları arasındaki ilişki, 01 Mart 2019
Çevresel faktörlerin beden kütle indeksi üzerindeki etkilerinin araştırılması
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Endokrin Hastalıklar Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019
Kersetinin pankreatik kanser kök hücresinde epitelyal-mezenkimal geçiş üzerine etkisi.
VI. Nadir Tümörler Sempozyumu-İzmir Onkoloji Günleri, Kanser Kök Hücre ve Nadir Moleküler Hedeflere Yaklaşım, 22 Şubat 2019
Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin besin tüketim örüntüleri ile uyku kaliteleri arasındaki ilişki
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Kasım 2018, ss.328-329
Üniversite öğrencilerinin fiziksel aktivite düzeyleri, uyku kaliteleri ve beden kütle indeksleri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi.
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Kasım 2018
The relationship between adherence to the mediterranean diet and body composition in Nutrition and Dietetic Students
13 th Europen Nutrition Conference FENS 2019-Malnutrition in an Obese World: Europen Perspective, 15 Ekim 2018
Probiyotik bakterilerin immünomodülatör etkisi
5. Ulusal Bağırsak Mikrobiyatası ve Prebiyotik Kongresi,, Antalya, Türkiye, 11 - 14 Ekim 2018, ss.134-135
Adherence to Mediterranean Diet and International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) Scores of Nutrition and Dietetic Students in Near East University.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia / Northern Cyprus, 19 Nisan 2018
Relationship between milk and dairy products consumption, calcium ıntake and BMI’s of Faculty Health Sciences
The 4th International Symposium on “ Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia / Northern Cyprus, 19 Nisan 2018
Identification of composition of Corchorus Olitorius L. leaf extract
International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, N. Cyprus., 19 Nisan 2018
Anti-cancer effect of Corchorus Olitorius L. dichloromethane extract in colon adenocarcinoma cell lines
4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, N. Cyprus, 19 Nisan 2018
Adherence to the mediterranean diet of nutrition and dietetics students in Cyprus
Annals of Nutrition and Metabolism, Buenos Aires, Arjantin, 1 Ocak - 21 Ekim 2017, cilt.71, sa.2, ss.1246
Yakın Doğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin besin tüketim örüntüsü ile diyet kalite indeksi ve uyku kaliteleri arasındaki ilişki
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar Kongresi, 05 Ekim 2017
Yoğurt tüketimi metabolik sendrom riskini etkiler mi?
Ulusal Diyabet Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 Nisan 2017
Apoptotic effect of Corchorus Olitorius leaf extract in colon adenocarcinoma cell lines.
Third International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, 13 Nisan 2017
Sustainable diets: policies and dietary patterns.
1st International Congress on Sustainable Life, 15 Mart 2016
Assessment of nutritional status of elderly hospitalized patients: A comparison with the MNA and GNR
12th European Nutrition Conference (FENS) Berlin, Berlin, Almanya, 20 - 25 Ekim 2015, cilt.67, sa.1, ss.394-395
Diyet İzmir Beslenme Koçluğu ve Danışmanlık Merkezi’ne başvuran çocuklara uygulanan tıbbi beslenme tedavisinin etkinliğinin değerlendirilmesi ve izlenmesi
VI Ulusal Obezite Kongresi , İstanbul, Türkiye, 27 - 29 Kasım 2014, ss.20
Kardiyovasküler hastalığı olan yaşlı bireylerde beslenme durumunun saptanması ve vücut kompozisyonu, kan değerleri ve antropometrik ölçümlerle ilişkisi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 02 Nisan 2014
Body mass index and waist circumferences: How effects the disease risk of Northern Cyprus adults?
IUNS 20th International Congress of Nutrition, 13 - 14 Eylül 2013, cilt.63, ss.399
Kardiyovasküler hastalıklar ve antioksidan vitaminler (A vitamini, C Vitamini, E Vitamini),
Kardiyovasküler Hastalıklarda Etiyolojik Faktörler, Önleme ve Tedavide Beslenme Yaklaşımı, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Haziran 2013, ss.253-260
Yağların optimal beslenmedeki yeri ve önemi
Yabited 1. Bitkisel Yağ Kongresi,, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, ss.28
Evaluation of body mass index and nutritional habits of nutrition and dietetics students at different classes
VIII. International Nutrition and Dietetics Congress, 4 - 08 Nisan 2012
Determination of nutritional status and nutritional intakes of adults who reside in Değirmenlik area in Turkish Republic of Northern Cyprus
VIII. International Nutrition and Dietetics Congress, 4 - 08 Nisan 2012
Differences of body images, eating behaviours and attitudes of nutrition and dietetics female students
VIII. International Nutrition and Dietetics Congress, 4 - 08 Nisan 2012
Determination the disease; risk of adults according to body mass index and waist circumferences
VIII. International Nutrition and Dietetics Congress, 4 - 08 Nisan 2012
Functional foods
VIII.International Nutrition and Dietetics Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.72
Beslenme ve Diyetetik Bölümündeki kız öğrencilerinin beden imajları ile yeme tutum ve davranışlarındaki farklılıklar.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.255
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde değirmenlik bölgesinde yaşayan yetişkin bireylerin besin tüketim durumlarının saptanması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 04 Nisan 2012, ss.356
Farklı sınıftaki Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencilerinin beden kütle indeksleri ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.367
Yetişkin bireylerde beden kütle indeksi ve bel çevresine göre hastalık riskinin değerlendirilmesi
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.271
Diet quality and obesity in Famagusta/North Cyprus
18 th European Congress on Obesity (ECO2011), İstanbul, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2011, ss.253
Overweight and obesity growing public health problem in Northern Nicosia
18th European Congress on Obesity (ECO2011), İstanbul, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2011, ss.252
Prevalence of overweight and obesity in Kyrenia, a northern province of North Cyprus
18 th European Congress on Obesity, İstanbul, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2011, ss.249
İnfeksiyonlarda fonksiyonel besinler
VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.149-150
Yetişkin bireylerin sağlıklı yeme indeksleri ve biyokimyasal göstergeleleri arasındaki ilişki
VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.338
Metabolik sendrom olan ve olmayan çocuların günlük enerji ve makro besin ögeleri tüketimlerinin besin gruplarından karşılanma yüzdelerinin değerlendirilmesi
VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.352
The antioxidant activities of fruit juices and health benefits
3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 2009, ss.68
Nutrigenetik uygulamalar, diyetisyenin yeri ve önemi
Beslenme ve Diyetetik Günleri 1. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 08 Haziran 2007, ss.152-156
Optimal beslenme
Uluslararası Sağlık ve Hastane Yönetimi Kongresi, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 03 Haziran 2007, ss.66
Sağlıklı beslenme kuralları
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları X11. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 28 Mart 2007, ss.193-201
Fonksiyonel besinler ve yaşam kalitesini yükseltmedeki rolleri
Ulusal Obezite Kongresi, Antalya, Türkiye, 16 Kasım 2006, ss.17-19
Çocukluk çağında metabolik sendrom ile beslenme örüntüsü arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
XI. Ulusal Pediatrik Endokrinoloji ve Diyabet Kongresi, 14 Eylül 2006, ss.215
Üniversite öğrencilerinin öğün alışkanlıkları ile bazı antropometrik ölçümleri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, ss.282
Socio-economic status and dietary fat intake of Turkish adult women.
TOSUN B. N., BÜYÜKTUNCER DEMİREL Z., GEZMEN KARADAĞ M., KESER KOCABAŞ A., AYAZ TOPÇU A., BESLER H. T., et al.
*****, 12 Nisan 2006
Üniversite öğrencilerinin kendi vücut ağırlıklarına yönelik görüşleri ve vücut ağırlıklarını kontrol etme davranışları
V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, ss.206
Farklı sosyo-ekonomik düzeyde yaşayan yetişkin bireylerin besin ögesi tüketim düzeylerinin, diyet kalite indekslerinin ve besin çeşitliliğinin belirlenmesi
V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, ss.218-219
Diyetisyen ve hekimlerin nutri-genetik ile ilgili tutum ve davranışlarının saptanmasına yönelik bir araştırma
V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, ss.220
Prebiyotik ve probiyotik içeren süt ürünlerinin kullanım amaçları üzerine bir araştırma
V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, ss.223
Ortadoğu Teknik Üniversitesinde görev yapan akademik personelin diyet kalite indeksleri, sağlıklı yeme indeksleri ve aralarındaki ilişkinin incelenmesi
V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, ss.215-217
Bazı sebze ve meyvelerden ekstrakte edilen fenolik bileşiklerin antioksidan aktivitelerinin saptanması
Bazı sebze ve meyvelerden ekstrakte edilen fenolik bileşiklerin antioksidan aktivitelerinin saptanması, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, ss.215-216
Sığır, balık ve tavuk etlerine uygulanan pişirme süreçlerinin lipit oksidasyonuna etkisi
IV. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2003, ss.198
Fonksiyonel Besinler ve Bilimsel Yaklaşımlar
8. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 23 Eylül 2002, ss.94-100
Fonksiyonel besinler
Uluslar Arası Katılımlı VI. Ulusal Metabolik Hastalıklar ve Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Haziran 2001, ss.17-33
Osteoporoz ve beslenme
Ulusal Endokrinoloji Metabolizma Hastalıkları Kongresi ve Eğitim Kursları Bildirisi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 03 Ekim 1998
Sağlıklı yaşama giden yol: yeterli ve dengeli beslenme
Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Adana, Türkiye, 06 Haziran 1998, ss.32-35
Ankara’da farklı sosyo-ekonomik düzeyde yaşayan bireylerde şişmanlık prevalansı ve diyet ürünlerinin tüketim durumu
II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi (Uluslararası Katılımlı ), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Mayıs 1995
Adölesan çağı gençlerde saç ve serum bakır düzeyleri
111. Halk Sağlığı Günleri: Gençlerin Sağlık Sorunları, Kayseri, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 1993, ss.134-139
Ankara ili,ilçe ve köylerinde yaşayan ailelerin beslenme alışkanlıkları çerçevesinde oluşan kültür değerleri
I.Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 16 Ekim 1992
Ailelerin çocuk beslenmesi konusundaki bilgi düzeyleri
I.Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 14 Ekim 1992
Beslenme alışkanlıklarını etkileyen sosyo-kültürel etmenler
I.Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Ekim 1992
Nutritional status of institutionalized elderly
Nutritional status of institutionalized elderly. Age and Nutrition, 01 Ocak 1992
Dietary intakes and nutritional status of non-institutionalized elderly
Age and Nutrition, 01 Ocak 1992
Beslenme açısından meyve suyu. Meyve suyu endüstrisinde kalite bölümü
Gıda Araştırma Fonu Yayın No:1, Türkiye, 01 Ocak 1992, ss.77-82
Sağlıklı beslenme; Sağlıklı yaşlanma. Uluslararası Hemşireler Birliği 1992 Teması
Başbakanlık SHÇEK Basımevi, Türkiye, 01 Ocak 1992, ss.37-41
Besin tüketimi ve yeni yönelişler
Gıda Sanayi Kongresi, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1991, ss.239-246
Türklerde beslenme kültürü
Milli Kültür, Türkiye, 06 Haziran 1991, cilt.87, ss.44-46
Çevre Kirliliği ve Beslenme. Çevre Kirliliği, Boyutları ve Beslenme
Çevreden Sorumlu Devlet Bakanlığı Basımevi, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1990, ss.39-54
Ramazan günleri ve beslenme
Milletlerarası Yemek Kongresi, 01 Ocak 1990
Türkiye’de Beslenme Sorunları. Beslenme Sorunları ve Boyutları
Başbakanlık SHCEK Basımevi, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1989, ss.32-74
Ailenin beslenme durumu ve sorunları
Türk ailesinin sosyal ve ekonomik durumu sempozyumu, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1989, ss.70-79
Yetişkin kadınlarda azot denge çalışması
Prof.Dr. Nazım Terzioğlu Basım Atölyesi, Diabet Yıllığı (5), İstanbul, Türkiye, 06 Haziran 1988, ss.321-327
Farklı sosyo-ekonomik bölgelerdeki lise öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve sorunları
Diabet Yıllığı-4, İstanbul, Türkiye, 06 Haziran 1986, ss.227-243
Diyabetli hastaların beslenme alışkanlıkları, kan şekerini düşürmek amacıyla kullandıkları otlar
Diabet Yıllığı-3, İstanbul, Türkiye, 06 Haziran 1986, ss.217-231
Toplu beslenme yapılan kuruluşlarda yemek hazırlama ve pişirme ilkeleri ile standart tarife kullanımı ve kayıpların önlenmesi. Toplu tüketim yerlerinde insan gücü verimliliğini artırmaya yönelik beslenme teknikleri
Milli Prodüktivite Merkezi Yayınları, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1985, ss.197-213
Besinlerin hazırlanması, pişirilmesi ve işlenmesi sırasında oluşan kayıplar, Toplu tüketim yerlerinde insan gücü verimliliğini artırmaya yönelik beslenme eğitimi
Milli Prodüktivite Merkezi, Ankara, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1984, ss.150-163
Zonguldak kömür madeni işçilerinin sağlık ve beslenme durumları
VII Bilim kongresi tıp araştırma grubu tebliğleri-I, Türkiye, 06 Haziran 1983, ss.483-506
İnşaat işçilerinin enerji harcamaları, beslenme ve sağlık durumları üzerinde bir araştırma
VII Bilim kongresi tıp araştırma grubu tebliğleri-I, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1983, ss.571-583
Mobilya işinde çalışan işçilerin besin tüketim durumları
111. Gıda ve Beslenme Sempozyumu Tebliğ Özetleri, TÜBİTAK- Marmara Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü, İstanbul, Türkiye, 06 Haziran 1983, ss.76
Van,Bitlis ve Hakkari illerinde besin tüketim durumu ve beslenme alışkanlıkları
Gıda ve beslenme sempozyumu tebliğ özetleri, TÜBİTAK- Marmara Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü, İstanbul, Türkiye, 06 Haziran 1983, ss.74
Yöresel yemeklerimiz, geleneksel Türk yemekleri ve beslenme (hazırlayan: Fevzi Halıcı)
Konya Turizm Derneği, Konya, Konya, Türkiye, 06 Haziran 1982, ss.130-152
Gıda yardımı uygulamalarının beslenme durumu ve eğitimi üzerine etkileri
Türkiye ulusal gıda ve beslenme planlama semineri. Hacettepe Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1978, ss.225-230
Kitap & Kitap Bölümleri
Fonksiyonel ve Fermente Besinlerin Mikrobiyata Üzerine Etkisi
Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme-3.Baskı, Mustafa Altındiş, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.919-933, 2024
KONAK-MİKROBİYATA ETKİLEŞİMLERİNDE PROBİYOTİKLER ve PREBİYOTİKLERİN ROLÜ
Sağlık için PROBİYOTİKLER - El Kitabı, Mustafa Altındiş, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.29-42, 2024
Fermente Besinlerin Sağlığı Geliştirici Bileşenleri
Fermente Besinler ve Sağlık, Karabudak Efsun, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.29-37, 2021
Kırmızı Etin Sağlıklı Beslenmedeki Önemi
Et ve Et Ürünleri , Canan Hacer, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-8, 2021
Probiyotiklerin antioksidan özellikleri
Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-8, Muhittin Tayfur, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.95-109, 2019
Fonksiyonel gıdalar: Diyet ve kanser
Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme, Semih Ötleş,Dr. Eren Akçiçek, Editör, Sidas Medya Ltd.Şt, İzmir, ss.99-112, 2016
Yoğurt: Lezzetin ve Sağlığın Öyküsü
Grafik Tasarım Baskı Matsis Matbaa Hizmetleri, İstanbul, 2015
Yoğurdun sağlıklı beslenmede yeri ve önemi
Yoğurt:Lezzetin ve Sağlığın Öyküsü , Sevinç Yücecan, Editör, Danone Enstitüsü Türkiye Derneği, İstanbul, ss.33-46, 2015
Çocukluk Çağında Metabolik Sendrom Ve Tıbbi Beslenme Tedavisine Yönelik Öneriler
Çocukluk Çağında Metabolik Sendrom Ve Tıbbi Beslenme Tedavisine Yönelik Öneriler, Alev Keser,Sevinç Yücecan,Şükrü Hatun, Editör, Sesim Ofset Matbaacılık ticaret Limited Şirketi, Kocaeli, ss.1-65, 2010
Besin tüketimindeki değişimler ve yeni eğilimler
Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Sevinç Yücecan, Editör, Türk Mutfak Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı , Konya, ss.235-244, 2009
Geliştirilmiş Besin ve Beslenme Rehberi “The American Dietetic Association’s Complete Food & Nutrition Guide.
Yücecan S. (E. Kurulu Üy.), Nursal B. (E. Kurulu Üy.), Pekcan G. (E. Kurulu Üy.), Besler H. T. (E. Kurulu Üy.)
Acar Matbaacılık Yay Hiz.San ve Tic.A.Ş., İstanbul, 2003
Sağlıklı Vücut Ağırlığımız
Amerikan Diyetisyenler Derneği'nin Geliştirilmiş Besin ve Beslenme Rehberi-The American Dietetic Association’s “Complete Food and Nutrition Guide. , Yücecan S,Nursal B,Pekcan G,Besler HT, Editör, Acar Matbaacılık Yay, Hiz.San ve Tic. A.Ş, İstanbul, ss.17-51, 2003
Probiyotikler ve Sağlık Üzerine Etkileri
Probiyotikler ve Sağlık Üzerine Etkileri, Sevinç Yücecan, Editör, Türkiye Diyetisyenler Derneği, Ankara, ss.1-20, 2002
Besin Kimyası, Besin Kontrol ve Analizleri
Besin Kimyası, Besin Kontrol ve Analizleri, Sevinç Yücecan,Suna Baykan, Editör, Milli Eğitim Yayınevi, Ankara, ss.1-504, 1981