Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Besinlerin zenginleştirilmesi

GIDA , cilt.16, sa.4, ss.269-274, 1991 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

RELATIONSHIP BETWEEN FOOD ADDICTION AND SOME MICRONUTRIENTS IN WOMEN

VII. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Mart 2024

GENÇ YETİŞKİN KADINLARDA YEMEK YEME HIZI VE YAŞAM KALİTESİ İLİŞKİSİ

2. Uluslarası Topkapı Blimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2023

KADINLARDA FİZİKSEL AKTİVİTE DURUMU VE YEME DAVRANIŞI İLİŞKİSİ

2. Uluslarası Topkapı Blimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2023

Normal vücut ağırlığındaki kadınlarda şeker tüketim sıklığı ile yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.221

Yetişkin kadınlarda covid-19 geçirme durumunun beslenme davranışı ile ilişkisinin değerlendirilmesi

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.222 Sürdürülebilir Kalkınma

Sustainable Nutrition and Its Importance in Reaching Sustainable Development Goals

Third International Congress on Biological and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 14 - 16 Nisan 2023, ss.215

Neuroprotective Effects Of Hesperidin In The Experimental Model Of Alzheimer’s Disease.

2. International Mediterranean Scientific Research And Innovation Congress, Girne, Kıbrıs (Kktc), 30 - 31 Temmuz 2022, ss.844

İn Vitro Alzheimer Model Hücrelerinde Narinjinin Nöroprotektif Etkilerinin Değerlendirilmesi.

4. Uluslararası Katılımlı Hücre Ölümü Araştırma Derneği Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 Mart 2022, ss.125-128

Hastalıkta Ve Sağlıkta Diyet-Mikrobiyata Etkileşimi ve Kişiselleştirilmiş Beslenme

X. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu , İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2021

A New Approach to Osteoporosis: Gut Microbiota

Second International Congress on Biological and Health Sciences. Free Online Congress, İzmir, Türkiye, 24 - 27 Şubat 2022

Effect of Allyl Isothiocyanate and Sulforaphane on Cell Viabilitiy in an in Vitro Model of Alzheimer's.

International Aegean Conferences Natural & Medical Sciences-V, Oral Presentation., İzmir, Türkiye, 25 - 26 Şubat 2022

Polifenoller İle Bağırsak Mikrobiyatası Arasındaki Etkileşim Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

Uluslararası Katılımlı 5. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu- Halk Sağlığı Gündemi, Gaziantep, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2021

İn vitro Alzheimer modelinde hesperidin ve narinjinin hücre canlılığına etkisi

3rd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology , Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.82

Sebzeler ve Meyveler: Sağlıklı Beslenmedeki Yeri ve Önemi

TARGET 3. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi (FAO Özel Oturumu), Ankara, Türkiye, 05 Kasım 2021

Kateşin ve Epigallo Kateşin Gallatın İn Vitro Parkinson Modelindeki Hücre Canlılığı Üzerine Etkileri

5. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mayıs 2021, ss.600

Farklı Eğitim Düzeyindeki Üniversite Öğrencilerinin Sağlıklı Yeme İndeksi ve Diyet Kalitelerinin Değerlendirilmesi

5. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mayıs 2021, ss.600

Sürdürülebilir ve Sağlıklı: Akdeniz Diyetinin Sırları

5. Uluslararası Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2021, ss.92-98

Sürdürülebilir ve Sağlıklı: Akdeniz Diyetinin Sırları.

5. Uluslararası Sağlıklı Yaşam Kongresi , İstanbul, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2021, sa.7085472

Kefirin probiyotik İçeriğinin 3T3-L1 hücrelerindeki lipid birikimi ve inflamatuar süreç üzerindeki etkisi

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Turkey, Ankara, Türkiye, 19 Mart 2020, ss.472

Resveratrolün kolon kanserinde hücre yaşlanması ve apoptozu indüklemesi

3.rd International Eurasion Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara/Turkey, 19 Mart 2020

Kersetinin kolon kanser hücreleri sağkalımı ve ölümü üzerine etkileri.

3rd International Euroasian Conference on Biological and Chemical Sciences Ankara/Turkey, 19 Mart 2020

The Role of probiotic content of kefir in the adipogenic differentiation process of 3T3-L1 cells.

6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants for Human and Animal Welfare (WOCMAP VI), 13 Kasım 2019

The effect of resveratrol on epithelial-mesenchymal transition in pancreatic cancer stem cell.

The 6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants for Human and Animal Welfare (WOCMAP VI), Famagusta, Northern Cyprus., 13 - 17 Kasım 2019

Çevresel faktörlerin beden kütle indeksi üzerindeki etkilerinin araştırılması.

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi-Endokrin Hastalıklar, 10 Ekim 2019

The relationship between nutrient ıntake and adherence to Mediterranean Diet in Nutrition and Dietetic Students.

Nutrients 2019: Nutritional Advances in the Prevention and Management of Chronic Diseases Barcelona, 25 Eylül 2019

Bağırsak sağlığında fonksiyonel ve fermente besinlerin etkileri

8. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu , İstanbul, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, cilt.11, sa.1, ss.44 Sürdürülebilir Kalkınma

Sustainable food systems for healthy sustainable diets.

1st International Congress on Sustainable Life, 15 Mart 2019

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin yeme tutum davranışları ile beden kütle indeksleri arasındaki ilişki.

Üniversite öğrencilerinin çeşitli duygu ve durumları ile yeme tutum davranışları arasındaki ilişki, 01 Mart 2019

Çevresel faktörlerin beden kütle indeksi üzerindeki etkilerinin araştırılması

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Endokrin Hastalıklar Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019

Kersetinin pankreatik kanser kök hücresinde epitelyal-mezenkimal geçiş üzerine etkisi.

VI. Nadir Tümörler Sempozyumu-İzmir Onkoloji Günleri, Kanser Kök Hücre ve Nadir Moleküler Hedeflere Yaklaşım, 22 Şubat 2019

The relationship between adherence to the mediterranean diet and body composition in Nutrition and Dietetic Students

13 th Europen Nutrition Conference FENS 2019-Malnutrition in an Obese World: Europen Perspective, 15 Ekim 2018

Probiyotik bakterilerin immünomodülatör etkisi

5. Ulusal Bağırsak Mikrobiyatası ve Prebiyotik Kongresi,, Antalya, Türkiye, 11 - 14 Ekim 2018, ss.134-135 Sürdürülebilir Kalkınma

Relationship between milk and dairy products consumption, calcium ıntake and BMI’s of Faculty Health Sciences

The 4th International Symposium on “ Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia / Northern Cyprus, 19 Nisan 2018

Identification of composition of Corchorus Olitorius L. leaf extract

International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, N. Cyprus., 19 Nisan 2018

Anti-cancer effect of Corchorus Olitorius L. dichloromethane extract in colon adenocarcinoma cell lines

4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, N. Cyprus, 19 Nisan 2018

Adherence to the mediterranean diet of nutrition and dietetics students in Cyprus

Annals of Nutrition and Metabolism, Buenos Aires, Arjantin, 1 Ocak - 21 Ekim 2017, cilt.71, sa.2, ss.1246

Yoğurt tüketimi metabolik sendrom riskini etkiler mi?

Ulusal Diyabet Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 Nisan 2017

Sustainable diets: policies and dietary patterns.

1st International Congress on Sustainable Life, 15 Mart 2016

Assessment of nutritional status of elderly hospitalized patients: A comparison with the MNA and GNR

12th European Nutrition Conference (FENS) Berlin, Berlin, Almanya, 20 - 25 Ekim 2015, cilt.67, sa.1, ss.394-395

Kardiyovasküler hastalıklar ve antioksidan vitaminler (A vitamini, C Vitamini, E Vitamini),

Kardiyovasküler Hastalıklarda Etiyolojik Faktörler, Önleme ve Tedavide Beslenme Yaklaşımı, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Haziran 2013, ss.253-260

Yağların optimal beslenmedeki yeri ve önemi

Yabited 1. Bitkisel Yağ Kongresi,, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, ss.28

Functional foods

VIII.International Nutrition and Dietetics Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.72

Diet quality and obesity in Famagusta/North Cyprus

18 th European Congress on Obesity (ECO2011), İstanbul, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2011, ss.253

Overweight and obesity growing public health problem in Northern Nicosia

18th European Congress on Obesity (ECO2011), İstanbul, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2011, ss.252

İnfeksiyonlarda fonksiyonel besinler

VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.149-150

Yetişkin bireylerin sağlıklı yeme indeksleri ve biyokimyasal göstergeleleri arasındaki ilişki

VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.338

The antioxidant activities of fruit juices and health benefits

3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 2009, ss.68

Nutrigenetik uygulamalar, diyetisyenin yeri ve önemi

Beslenme ve Diyetetik Günleri 1. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 08 Haziran 2007, ss.152-156

Optimal beslenme

Uluslararası Sağlık ve Hastane Yönetimi Kongresi, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 03 Haziran 2007, ss.66

Sağlıklı beslenme kuralları

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları X11. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 28 Mart 2007, ss.193-201

Fonksiyonel besinler ve yaşam kalitesini yükseltmedeki rolleri

Ulusal Obezite Kongresi, Antalya, Türkiye, 16 Kasım 2006, ss.17-19

Prebiyotik ve probiyotik içeren süt ürünlerinin kullanım amaçları üzerine bir araştırma

V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, ss.223

Bazı sebze ve meyvelerden ekstrakte edilen fenolik bileşiklerin antioksidan aktivitelerinin saptanması

Bazı sebze ve meyvelerden ekstrakte edilen fenolik bileşiklerin antioksidan aktivitelerinin saptanması, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, ss.215-216

Sığır, balık ve tavuk etlerine uygulanan pişirme süreçlerinin lipit oksidasyonuna etkisi

IV. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2003, ss.198

Fonksiyonel Besinler ve Bilimsel Yaklaşımlar

8. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 23 Eylül 2002, ss.94-100

Fonksiyonel besinler

Uluslar Arası Katılımlı VI. Ulusal Metabolik Hastalıklar ve Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Haziran 2001, ss.17-33

Osteoporoz ve beslenme

Ulusal Endokrinoloji Metabolizma Hastalıkları Kongresi ve Eğitim Kursları Bildirisi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 03 Ekim 1998

Sağlıklı yaşama giden yol: yeterli ve dengeli beslenme

Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Adana, Türkiye, 06 Haziran 1998, ss.32-35

Adölesan çağı gençlerde saç ve serum bakır düzeyleri

111. Halk Sağlığı Günleri: Gençlerin Sağlık Sorunları, Kayseri, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 1993, ss.134-139

Nutritional status of institutionalized elderly

Nutritional status of institutionalized elderly. Age and Nutrition, 01 Ocak 1992

Beslenme açısından meyve suyu. Meyve suyu endüstrisinde kalite bölümü

Gıda Araştırma Fonu Yayın No:1, Türkiye, 01 Ocak 1992, ss.77-82

Besin tüketimi ve yeni yönelişler

Gıda Sanayi Kongresi, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1991, ss.239-246

Türklerde beslenme kültürü

Milli Kültür, Türkiye, 06 Haziran 1991, cilt.87, ss.44-46

Çevre Kirliliği ve Beslenme. Çevre Kirliliği, Boyutları ve Beslenme

Çevreden Sorumlu Devlet Bakanlığı Basımevi, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1990, ss.39-54

Ramazan günleri ve beslenme

Milletlerarası Yemek Kongresi, 01 Ocak 1990

Türkiye’de Beslenme Sorunları. Beslenme Sorunları ve Boyutları

Başbakanlık SHCEK Basımevi, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1989, ss.32-74

Ailenin beslenme durumu ve sorunları

Türk ailesinin sosyal ve ekonomik durumu sempozyumu, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1989, ss.70-79

Yetişkin kadınlarda azot denge çalışması

Prof.Dr. Nazım Terzioğlu Basım Atölyesi, Diabet Yıllığı (5), İstanbul, Türkiye, 06 Haziran 1988, ss.321-327

Zonguldak kömür madeni işçilerinin sağlık ve beslenme durumları

VII Bilim kongresi tıp araştırma grubu tebliğleri-I, Türkiye, 06 Haziran 1983, ss.483-506

İnşaat işçilerinin enerji harcamaları, beslenme ve sağlık durumları üzerinde bir araştırma

VII Bilim kongresi tıp araştırma grubu tebliğleri-I, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1983, ss.571-583

Mobilya işinde çalışan işçilerin besin tüketim durumları

111. Gıda ve Beslenme Sempozyumu Tebliğ Özetleri, TÜBİTAK- Marmara Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü, İstanbul, Türkiye, 06 Haziran 1983, ss.76

Van,Bitlis ve Hakkari illerinde besin tüketim durumu ve beslenme alışkanlıkları

Gıda ve beslenme sempozyumu tebliğ özetleri, TÜBİTAK- Marmara Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü, İstanbul, Türkiye, 06 Haziran 1983, ss.74

Gıda yardımı uygulamalarının beslenme durumu ve eğitimi üzerine etkileri

Türkiye ulusal gıda ve beslenme planlama semineri. Hacettepe Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 06 Haziran 1978, ss.225-230
Kitap & Kitap Bölümleri

Fonksiyonel ve Fermente Besinlerin Mikrobiyata Üzerine Etkisi

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme-3.Baskı, Mustafa Altındiş, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.919-933, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

KONAK-MİKROBİYATA ETKİLEŞİMLERİNDE PROBİYOTİKLER ve PREBİYOTİKLERİN ROLÜ

Sağlık için PROBİYOTİKLER - El Kitabı, Mustafa Altındiş, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.29-42, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

Fermente Besinlerin Sağlığı Geliştirici Bileşenleri

Fermente Besinler ve Sağlık, Karabudak Efsun, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.29-37, 2021

Kırmızı Etin Sağlıklı Beslenmedeki Önemi

Et ve Et Ürünleri , Canan Hacer, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-8, 2021

Probiyotiklerin antioksidan özellikleri

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-8, Muhittin Tayfur, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.95-109, 2019

Fonksiyonel gıdalar: Diyet ve kanser

Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme, Semih Ötleş,Dr. Eren Akçiçek, Editör, Sidas Medya Ltd.Şt, İzmir, ss.99-112, 2016

Yoğurt: Lezzetin ve Sağlığın Öyküsü

Grafik Tasarım Baskı Matsis Matbaa Hizmetleri, İstanbul, 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

Yoğurdun sağlıklı beslenmede yeri ve önemi

Yoğurt:Lezzetin ve Sağlığın Öyküsü , Sevinç Yücecan, Editör, Danone Enstitüsü Türkiye Derneği, İstanbul, ss.33-46, 2015

Çocukluk Çağında Metabolik Sendrom Ve Tıbbi Beslenme Tedavisine Yönelik Öneriler

Çocukluk Çağında Metabolik Sendrom Ve Tıbbi Beslenme Tedavisine Yönelik Öneriler, Alev Keser,Sevinç Yücecan,Şükrü Hatun, Editör, Sesim Ofset Matbaacılık ticaret Limited Şirketi, Kocaeli, ss.1-65, 2010

Besin tüketimindeki değişimler ve yeni eğilimler

Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Sevinç Yücecan, Editör, Türk Mutfak Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı , Konya, ss.235-244, 2009

Sağlıklı Vücut Ağırlığımız

Amerikan Diyetisyenler Derneği'nin Geliştirilmiş Besin ve Beslenme Rehberi-The American Dietetic Association’s “Complete Food and Nutrition Guide. , Yücecan S,Nursal B,Pekcan G,Besler HT, Editör, Acar Matbaacılık Yay, Hiz.San ve Tic. A.Ş, İstanbul, ss.17-51, 2003

Probiyotikler ve Sağlık Üzerine Etkileri

Probiyotikler ve Sağlık Üzerine Etkileri, Sevinç Yücecan, Editör, Türkiye Diyetisyenler Derneği, Ankara, ss.1-20, 2002

Besin Kimyası, Besin Kontrol ve Analizleri

Besin Kimyası, Besin Kontrol ve Analizleri, Sevinç Yücecan,Suna Baykan, Editör, Milli Eğitim Yayınevi, Ankara, ss.1-504, 1981
Metrikler

Yayın

242

Atıf (WoS)

158

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

334

H-İndeks (Scopus)

9

H-İndeks (Scholar)

19

Proje

10

Tez Danışmanlığı

38

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları